RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Dobre vijestiKultura

U Napretkovom domu povodom katoličkog Božića održan tradicionalni prijam

Povodom obilježavanja katoličkoga Božića, a u organizaciji Hrvatskoga kulturnoga društva „Napredak“ Podružnica za Brčko distrikt BiH, Katoličke Crkve Brčanskoga dekanata, te hrvatskih dužnosnika izvršne, zakonodavne i sudbene vlasti sinoć je u Napretkovom domu u Brčkom  priređen  tradicionalni prijam.

Nazočnima je, prigodom obraćanja, sretne i uspješne predstojeće blagdane poželio predsjednik HKD „Napredak“ u Brčkom dr. Anto Basić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i dekan Brčanskoga dekanata vlč. Veselko Župarić. Na svečanom domjenku  okupile su se uzvanice i gosti iz vjerskoga, kulturnoga, političkoga i javnoga života Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Predsjednik HKD „Napredak“ dr. Anto Basić je poručio da ga doista čini sretnim druženje okupljenih u različitosti na prijamu.„Družit ćemo se večeras i radost Božića, naše zadovoljstvo skupa podijeliti kao građani Brčko distrikta i to je jedino ispravno ovdje u našem gradu“, poručio je Basić. „Posebna je čast da se ovdje možemo družiti s pripadnicima iz drugih vjerskih zajednica i dužnosnicima iz drugih naroda koje smo ugostili povodom Božića, našega najradosnijega blagdana. To predstavlja odraz poštovanja jednih prema drugima u vrijeme kada svi širimo duh ljubavi,pozitivne energije,  međusobnoga poštovanja i želimo svima sreću, zdravlje, dobro raspoloženje, mir, slogu i prosperitet.Nadam se da ćemo i u budućnosti ovakve događaje održavati, jer je to jedini način i pravi put da se međusobno zbližimo i da razvijamo duh prijateljstva, suradnje, razumijevanja i tolerancije“, poručio je gradonačelnik Domić.

„Božić je blagdan radosti, blagdan darivanja, ali isto tako i blagdan nade. Poruka dekana Brčanskoga dekanata velečasnog Veselka Župarića je da svi postanemo više ljudi jedni za druge i jedni prema drugima“.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.