RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Izabrano rukovodstvo Skupštine Privredne komore Brčko

Nakon što su u pisanoj formi dobili prijedloge za članove nove Skupštine Privredne komore Distrikta, te pošto su prebrojali sve pristigle glasačke listiće, danas je formirana Skupština ove asocijacije.

«Skupština, kako je i odredjeno Statutom, broji 37 članova, i to 7 predstavnika Hrvata, po 14 iz reda Bošnjaka i Srba, te 2 iz reda ostalih. Na današnjoj sjednici izabrana su i tri koopredsjedavajuća Skupštine i to su: iz «Korporacija Jakovljević»- Niko Jakovljević, firma «Braco i Sinovi» -Svetozar Vrkačević i iz «Zemljoradničke zadruge Brka»- Šaćir Rahman», rekao je generalni sekretar Privredne Komore Brčko Distrikta Nenad Vuković.

Kako je, takodje usaglašeno na današnjem zasjedanju, prvi predsjedavajući Skupštine Privredne komore, biće Šaćir Rahman.

«Osnovi zadatak nam je ovu asocijaciju privrednika uključiti u sve tokove koje nosi Reformska agenda EU, te učiniti maksimum na razvijanju i jačanju opšte privredne slike Distrikta» rekao je nakon izbora, novi predsjednik, Šaćir Rahman.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Višković: Narednih dana 20 miliona KM za privredne subjekte

Radio Brčko

Šarović: Omogućiti povoljnije i konkurentnije poslovanje privrednih subjekata

Radio Brčko

Brčko: Vlada odobrila amandmane na set zakona s ciljem poboljšanja privrednog okruženja

Sanita Jerković Ibrahimović