RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

U Pelagićevu otvoreni šesti ”Gastro susreti”

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić otvorio je danas na jezeru u Pelagićevu “Gastro susrete”, koji se šesti put održavaju u ovoj opštini, s ciljem promocije gastro-turističkih potencijala Posavine.

Đokić je, obraćajući se okupljenim zvanicama, rekao da je namjera Vlade Republike Srpske i opštine Pelagićevo da na ovoj manifestaciji okupi što veći broj privrednika.
“To treba da bude doprinos ukupnom razvoju ovog područja. Naravno, Posavina ima i drugih prednosti koje će Vlada Srpske i dalje podržavati i na njima praviti još bolje rezultate”, dodao je Đokić.

On je istakao da Vlada Srpske podržava i druge razvojne uspjehe koje ostvaruje opštinska administracija u Pelagićevu na čelu sa načelnikom Simom Stakićem.

Otvaranju “Gastro susreta” prisustvovali su i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović i ministar trgovine i turizma Srpske Predrag Gluhaković.

Na ovoj manifestaciji, koja je organizovana u okviru obilježavanja “Ilindanskih svečanosti”, učestvuje više od 20 izlagača, a izložena su tradicionalna jela sa područja Posavine.

U umjetničkom dijelu programa nastupiće kulturno-umjetnička društva iz Ugljevika, Gradiške, Banjaluke.

Izvor:SRNA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.