RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

„Jedinstvo“ Brčko : „Jadran“ Gunja 2:1

Fudbaleri brčanskog „Jedinstva“ pobijedili su prošlog petka na Gradskom stadionu u Brčkom ekipu „Jadrana“ iz Gunje rezultatom 2:1.

Nakon prijateljskog meča u Srebreniku protiv federalnog prvoligaša „Gradine“ (0:0), bila je to za Jedinstvo druga prijateljska utakmica u sklopu priprema za takmičarsku sezonu koja počinje polovinom avgusta. Brčaci su poveli već u osmom minutu nespretnom intervencijom Jasmina Džombe, golmana „Jadrana“, izjednačio je Memišević u 57-om minutu, a tri minuta autogolom Josića definisan je konačan rezultat utakmice. Sudijska trojka Lakić, Lazić i Vuković nisu imali težak zadataka u zaista prijateljskom susretu.

Za Jedinstvo su nastupili: Bahor, Jahić, Šahmanović, Ćosić, Bošković, Ristanić, Mirić, Omić, Karać, Mehić, Malikić, Novaković, Vasić, Žižić, Obrenović i Babić.

Treneri Milenko Radić (Jedinstvo) i Dubravko Šokčević (Jadran) testirali su ukupno 36 igrača, a nakon utakmice za prijatelje iz Gunje, koji još uvijek ne mogu koristiti se svojim stadionom – oštećenim u prošlogodišnjim poplavama, predsjednik Jedinstva gospodin Milorad Živković organizovao je druženje uz večeru.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Francuska/Fudbal: Danas derbi sezone Pari Sen Žermen – Lil

Radio Brčko

Najmlađi fudbaleri ILIĆKE 01 osvojili PANONIJA KUP

Admir Kadrić

Srebrenik, Bijeljina i Brod pobijedili na turniru u Brčkom

Admir Kadrić