RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

U povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine biti će predstavljen projekat “Postojbino draga”

“Radi se o projektu u kojem učestvuje 15 izvođača, pripadnika 4 konfesije, preciznije na jednom mjestu našli su se i pravoslavni, katolički, jevrejski i muslimanski horovi i solisti. Projekat na kojem se radilo više od godinu dana imat će svoju premijeru večeras u Sarajevu, a ponosni smo što je naš Hor Mošus kao predstavnik Brčkog dao svoj doprinos u promociji zajedništa i tolerancije svih naroda u Bosni i Hercegovini istovremeno iskazujući ljubav prema državi Bosni i Hercegovini, državi sa veoma bogatom historijom i raznolikosti naroda, vjera i prirodnih bogatstava”, – ističu iz Udruženja mladih Izvor Brčko.
“Sudjelujući na ovoj pjesmi rekla bih himni, imala sam posebno osjećanje i ljubav koje njegujem prema Domovini. Za mene je Domovina duboko urođena osobina i stanje. Zemlja kojom se ponosim zbog njene višestoljetne povjsti, kulture, tradicije, umjetnika i ljudi velikog srca. Sve je to uobličeno u ovom djelu “Postojbino draga”, zbog čega se osjećam ponosno jer ja sam Ana i Hercegovina”, – naglašava solista numere prof, Ana Babić.
Koordinator projekta i predsjednik Udruženja za promociju multikulturalnosti iz Sarajeva naglašava da je ovo jedna izvanredna rodoljubna pjesma, prava himna zemlji Bosni i Hercegovini, njenim narodima, vjerama i nacijama.
Premijera se održava večeras u Sarajevu, a pjesma će biti dostupna na digitalnim plaformama od 20 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.