RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Učenici muzičke/glazbene škole Brčko distrikta osvajači brojnih nagrada

Učenici  muzičke /glazbene škole  Brčko distrikta  imali su zapažen nastup povodom Dana distrikta. Jedan učenik je nastupio na  svečanoj akademiji za Dan distrikta , i sedam učenika na manifestaciji „Čarolija pisane riječi i boje“, kazao je Fikret Piskavica direktor muzičke/glazbene škole Brčko distrikta BiH.

Piskavica je kada su trenutačne aktivnosti ove škole u pitanju , kazao da je kolektiv  muzičke/glazbene škole tradicionalno pripremio jedan interni sat koji nazivaju  „poklon  svome gradu“, i u dogovoru su da ta manifestacija  od iduće godine prijeđe u zvaničan program proslave Dana distrikta, naveo je Piskavica.

Ono što je još aktualno, da  su počela  natjecanja , istakao je Pisakavica i naveo da je jedno završeno , a održano je u Aranđelovcu prije nekoliko dana , i gdje su naši učenici  imali  jaku  konkurenciju i  osvojili druge nagrade . Konkurencija je bila iz Kine i Rusije kao i zemlje iz okruženja, a natjecalo se na klaviru .

Piskavica je najavio da ih od 25. do 27. ožujka očekuje Internacionalni festival glazbe Primavera u Bijeljini  gdje će nastiupiti veći broj naših učenika s odsjeka  za klavir, odsjeka solo pjevanje i odsjeka za harmoniku.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.