Kultura

Uoči Dana državnosti BiH objavljena pjesma “Postojbino draga” grupe Rejjan, kao poklon za rođendan BiH

Nosilac projekta je Udruženje za promociju multikulturalnosti „Rejjan“ Sarajevo, a u realizaciji je učestvovalo 15 horova iz cijele Bosne i Hercegovine – građanski horovi, pravoslavni, katolički, muslimanski i jevrejski.

Video za pjesmu potpisuje Hayat produkcija, a kadrovi spota prikazuju Sarajevo, Zvornik, Travnik, Novu Bilu, Kreševo, Fojnicu, Gradačac, Mostar, Bihać i Bobovac.

„Projekat na kojem se radilo više od godinu dana imao je svoju premijeru sinoć u Sarajevu, a ponosni smo što je naš Hor Mošus kao predstavnik Brčkog dao svoj doprinos u promociji zajedništa i tolerancije svih naroda u Bosni i Hercegovini istovremeno iskazujući ljubav prema državi Bosni i Hercegovini, državi sa veoma bogatom historijom i raznolikosti naroda, vjera i prirodnih bogatstava”, – ističu iz Udruženja mladih Izvor Brčko. “

„Postojbino Draga“ je izvanredna domoljubna/rodoljubna bosanskohercegovačka lirska pjesma. Ona je prva himna ovoj zemlji, Bosni i Hercegovini, njezinim ljudima, narodima, „vjerama“ i „nacijama“ – izjavio je predsjednik udruženja za promociju multikulturalnosti „Rejjan“ i menadžer projekta, Rijad Imamović.

Nosioc ovog projekta je Udruženje za promociju multikulturalnosti „Rejjan“ Sarajevo i Grupa „Rejjan“. Muziku potpisuje Latif Močević, dok je za aranžman bio zadužen Halid Hajduković. Svoje učešće kao autor teksta na projektu bilježi i prof. dr. Džemaludin Latić.

Pjesma je od sinoć dostupna na digitalnim plaformama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!