RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHKultura

Večeras otvorenje “26. Dana hrvatskoga filma – Ivo Gregurević” u Orašju

Dvadeset i šesti po redu, Dani hrvatskog filma “Ivo Gregurević” Orašje održat će se od 28. kolovoza do 4. rujna 2021.  Svečana akademija i otvorenje Festivala održat će se u 20 sati u Sportskoj dvorani Orašje. U glazbenom dijelu programa na otvaranju nastupa Ana Rucner. Glumački dio programa čini sižeirana adaptacija Predstave Hamleta u Selu Mrduša Donja Ive Brešana u izvedbi glumaca iz HNK u Osijeku, gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca i Orašja.

Filmski program počinje u nedjelju 29. kolovoza projekcijom klasičnog hrvatskog filma Ne naginji se van u režiji  Bogdana Žižića, s Ivom Gregurevićem u svojoj prvoj glavnoj ulozi za koju dobiva posebno priznanje žirija na Pulskom filmskom festivalu 1977., a film osvaja Veliku Zlatnu Arenu. Program se nastavlja recentnom domaćom produkcijom, te će 30. kolovoza biti prikazan pobjednik ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala Plavi cvijet red. Zrinka Ogreste. 31. kolovoza na programu je film A bili smo vam dobri redatelja Branka Schmidta, 1. rujna Te mračne noći redatelja Francoisa Lunela, 2. rujna Po tamburi red. Stanislava Tomića, 3. rujna pobjednik prošlogodišnjeg Pulskog festivala Tereza 37 Danila Šerbedžije, a 4. rujna Mare redateljice Andree Štaka.

Sve projekcije održavaju se u Sportskoj dvorani Orašje s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan.

(https://dhfigo.net)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.