RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHKultura

Večeras svečano otvaranje Sarajevskog sajma knjiga i učila, više od 100 izlagača

Internacionalni sarajevski sajam knjiga i učila, otvara se u srijedu 6. oktobra u 10 sati, u dvorani „Mirza Delibašić“ u Centru Skenderija.

Ulaz je slobodan, a prvih pet posjetilaca tradicionalno će dobiti knjige na poklon od organizatora.

Svečano otvorenje Sajma bit će upriličeno isti dan u 18 sati, a otvorenim će ga proglasiti organizatori i predstavnici kantonalne vlasti.

Na ovogodišnjem sajmu učestvuje više od 100 izlagača iz BiH i regiona.

Promocije i susreti sa autorima održavat će se na centralnom prezentacionom prostoru „Bosanska kuća“, koji će kao i prethodnih godina, biti u fokusu interesovanja izlagača, posjetilaca i medija, ali i mjesto gdje će se posljednjeg dana Sajma, 11. oktobra u 12 sati dodijeliti sajamske nagrade.

Stručni žiri koji čine predsjednica Lejla Alimanović i članovi Aleksandar Knežević i Sarina Bakić odlučivaće o sajamskim nagradama koje će ove godine biti dodijeljene u 15 kategorija.

Novost je što će ove godine biti dodijeljene i posebne nagrade za pet najinventivnijih maski (zaštitnih) posjetilaca Sajma.

Počasni gost Sarajevskog sajma je Crna Gora koju predstavlja Međunarodni sajam knjige iz Podgorice sa reprezentativnim izdanjima crnogorskih državnih kulturnih, naučnih i umjetničkih  institucija te djelima savremenika iz Crne Gore i regiona.

U okviru Sajma bit će obilježeno i nekoliko jubileja, 100 godina međunarodnog PEN-a, 60 godina Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine i 30 godina Međunarodnog centra za mir, najavljeno je iz KSC Skenderija.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Poboljšanje kvaliteta zraka u Sarajevu, Visoko i Ilijaš jutros najzagađeniji

Radio Brčko

Сарајево: Сутра сумирање резултата ЕЈОФА

Radio Brčko

Za 60 godina bespravno izgrađeno čak 50.000 objekata u Sarajevu

Radio Brčko