RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Večeras u Islahijetu Brčko promocija zbirke “Neočekivana radost” iračkog pjesnika Muniama Alfakera

Književnog kluba Brčko Distrikt večeras organizira promociju zbirke pjesama “Neočekivana radost” autor Muniam Alfaker iz Iraka, koji živi u Danskoj. Knjigu je prevela Milena Rudež. Promotor večeri je Žarko Milenić, a promocija počinje u 19.00 sati Dom Islahijeta Brčko.
Muniam Alfaker je irački pisac koji živi u Danskoj od 1986. Rođen je 1953. u Bagdadu, odakle odlazi u egzil 1979. Prve pjesme napisao je u Libanu. Prvu zbirku poezije “Daleko od njih” objavljuje u Siriji 1983. Skandinavskoj publici predstavio se zbirkom poezije “Oblak u bijegu” 1988. U Danskoj je objavio jedanaest knjiga, od kojih sedam pjesničkih zbirki na arapskom s paralelnim danskim prijevodom. Najnovija knjiga poezije “Neočekivana radost” objavljena je u danskom prijevodu u Kopenhagenu 2011. Osim poezije napisao je dva romana, jednu knjigu za djecu i jedan pozorišni komad. U obliku samostalnih knjiga objavljen je, osim na danskom i maternjem arapskom (preko šezdeset izdanja), i na francuskom (šest) i norveškom (dvije knjige).

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.