RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Štete pretrpio i Istočni dio Distrikta

Poljoprivrednici okupljeni u Udruženju «Sava» Brezovo polje selo, uputili su Zahtjev vladi distrikta da, formirana komisija, posjeti i njihovo područije, za rad konstatovanja stanja šteta, usljed trenutnih vremenskih neprilka, koje su nastale na ratarskih kuturama.

«Nepovoljne vremenske prilike ali i poplave prouzrokovale su značajne štete na zasijanim ratarskim kulturama i na Istočnom dijelu distrikta. Posebno se to odnosi na poplavljena područija uz rijeku Savu, takozvane «Luke», gdje su parcele pod lucerkom i djetelinom, ali i na stanje parcela pod pšenicom i kukuruzom», kaže predsjednik udruženja Drago Novaković.

Vjerujemo, da će komisija naći vremena, jer razloga ima dovoljno. da poput Južnog, obidje i usjeve u Istočnom djelu distrikta, te konstatuje stanje šteta na zasijanim poljoprivrednim površinama, stoji pored ostalog u Zahtjevu iz udruženja «Sava» Brezovo polje selo.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.