RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Započeo ljetni mini- sajam knjige

Na brčanskom Trgu mladih u organizaciji firme „Besjeda“ iz Banja Luke započeo je tradicionalni ljetni mini sajam knjige.

Stanislav Zelenković, predstavnik organizatora kazao je da će sajam trajati do 1. augusta, te da su učešće na njemu uzeli „Nostalgija“ iz Prijedora, „Libra“ iz Banja Luke, Izdavačko preduzeće“ Jovan Marso“ iz Beograda i drugi koji svake godine sačinjavaju standardnu postavu.

Kako je kazao cijene knjige su sa sajamskim popustom, i to za beletristiku do 30 posto, dok na enciklopedijska izdanja popust ide i do 50 posto.

Prema njegovim riječima, ovaj sajam je već bio organizovan u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, sada u Brčkom, nakon čega ide ponovo u Sarajevo i završava svoju turneju u Banja Luci.

Zelenković je čitateljima za ovo ljeto preporučio da pročitaju knjigu „Kradljivica knjiga“, koja je ove godine najčitanija, dok za je za najmlađe izdvojio knjigu „Mia i ja“.

Anketirani građani Distrikta istakli da su knjige na ovom sajmu itekako jeftine, da je ponuda raznolika i ima dosta dobrih naslova, ali i da je veoma mali procenat onih koji sebi mogu na današnjici priuštiti kupovinu knjige.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.