RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Australijanac osvojio džekpot nakon što je greškom uplatio dva tiketa sa istim brojevima

Muškarac iz Melburna u Australiji osvojio je 46,6 miliona američkih dolara na lutriji nakon što je greškom uplatio dva tiketa sa istim brojevima, piše Daily Mail.

Muškarac je uplatio jedan tiket u Sent Albansu, a onda slučajno još jedan sa istim brojevima na drugom prodajnom mjestu.

Svaki tiket pojedinačno donio mu je dobitak od 23,3 miliona dolara (oko 40 miliona maraka), a džekpot je bio toliki jer ga niko nije dobio posljednjih sedam sedmica.

Još jedan dobitnik osvojio je 23,3 miliona dolara u Hobartu i tek treba preuzeti dobitak.

U slučaju da je muškarac uplatio jedan tiket umjesto dva, nagrada bi bila podijeljena između dva igrača i svaki bi dobio po 35 miliona dolara (oko 60 miliona maraka).

Međutim, pošto je jedan igrač uplatio dva tiketa, nagrada je podijeljena na tri dijela, i to tako da je sretni dvostruki kupac dobio dvije trećine džekpota, odnosno 46,6 miliona dolara (oko 80 miliona maraka).

Dobitna kombinacija bila je 12, 28, 24, 29, 9, 18 i 25, a dodatni brojevi 13 i 31.

Muškarac koji je uplatio dva tiketa rekao je da igra iste brojeve 30 godina i da je moguće da će sada razmisliti da se penzioniše, kupi novu kuću, a možda s porodicom ode na odmor.

Izvor: www.radiosarajevo.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Australija: Nakon poništenja odluke o ukidanju vize, Đoković izašao iz hotelske izolacije i odradio prvi trening

Radio Brčko

Australija – Prvi dan nakon dva mjeseca bez smrtnih slučajeva od COVID-19

Radio Brčko

Žena u Australiji zapalila hotel u koji je smještena u karantin

Radio Brčko