RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Bitcoin porastao iznad svog 50-dnevnog prosjeka

Bitcoin je već na početku ove sedmice porastao iznad svog 50-dnevnog prosjeka, prvi put u više od dva mjeseca.

Najveća kriptovaluta porasla je za čak 3 posto, na 42.956 dolara, u poređenju s tehničkom oznakom od 50 dana, koja je bila oko 42.810 dolara. Nastavio se rast od petka, koji je bio i najveći od oktobra, a koji ga je vratio iznad ključnog nivoa okruglog broja od 40.000 dolara i održao se tokom vikenda.

“Bitcoin je probio neke ključne nivoe i liniju silaznog trenda u proteklih nekoliko dana i pokazuje znakove tvrdoglavosti, ali je ograničen 50-DMA (50-dnevni prosjek) i mora se zatvoriti iznad njega. Sljedeća stanica odavde je 46.000 do 47.000 dolara”, rekao je Vijay Ayyar, direktor Azijsko-pacifičkog regiona u Luno Pte.

Uspon bitcoina iznad tehničke oznake nastavlja se usred izvještaja o zapošljavanju u SAD-u boljeg od očekivanog u petak nakon jake zarade od Amazon.com Inc. Kriptovaluta je bila u korelaciji s rizičnom imovinom posljednjih mjeseci, a S&P 500 je dobio 0,5 posto u petak, dok je Nasdaq 100 porastao 1,3 posto.

“Najveća kriptovaluta, kojoj je uz eter pomogao niz kratkih likvidacija u petak, može napredovati dalje u narednim sedmicama s obzirom na tehnički proboj. Početni ciljevi rasta su 45.000 dolara, a zatim 51.100 dolara”, rekao je Mark Newton iz Fundstrata.

Druge vrhunske kriptovalute poput ethera i solane također su bile nešto više. Izvanredni pomaci u posljednja 24 sata uključuju rast XRP-a od 8,1 posto, kao i memecoin Dogecoin sa 7,4 posto napredovanja i Shiba Inu, koji je označio porast od 26 posto, prema cijenama iz CoinGecko.

Izvor: www.klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Novi oporavak Bitcoina i drugih kriptovaluta

Radio Brčko

Težak pad bitcoina i ethereuma

Radio Brčko

Američki predsjednik traži izvještaj o stanju kriptovaluta

Radio Brčko