RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoMagazin

Bosić: Situacija veoma ozbiljna

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Mladen Bosić izrazio je zabrinutost zbog terorističkog napada u Zvorniku, naglašavajući da je situacija u ovom trenutku veoma ozbiljna.

“Treba preduzeti mjere na rasvjetljavanju ovoga što se danas desilo u Zvorniku i napraviti procjenu šta može iz svega dalje da izaći. Na Kolegijumu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zatražićemo da se ne održava sjednica u srijedu, jer smatramo da ne postoje uslovi za to”, rekao je Bosić novinarima u Istočnom Sarajevu, nakon sastanka sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i ministrom bezbjednosti BiH Draganom Mektićem.

On je rekao da će biti zatražena odogovornost i informacija šta se zaista dešavalo.

Bosić je zapitao šta su uradile institucije koje su dobile informaciju da se sprema određeni teroristički akt, naglašavajući da će, ukoliko se ova situacija ne istjera na čistac, ostati mogućnost novih terorističkih napada na Republiku Srpsku.

“Smatramo da terorizam nema granicu i da ukoliko se cijeli region ne uključi u borbu protiv terorizma nije moguće izaći kao pobjednik u borbi sa ovim zlom”, naglasio je Bosić.

Izvor:SRNA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.