RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Sedmogodišnji Kristijan voli da crta

Učenik prvog razreda 14. Osnovne škole u Krepšiću, sedmogodišnji Kristijan Đuričić talentovan je za crtanje.

Prema riječima njegove profesorice razredne nastave Smiljane Marić, ovaj dječak se izdvaja od ostalih učenika u svom razredu kada je riječ o crtanju.

„Kristijan odstupa što se tiče likovnog izražavanja na nivou svojih vršnjaka. Upoređujući njegove radove i radove ostale djece u tom razredu vidljivo je da odstupa. Brzo nacrta zadatu temu ali sa bojenjem ima problema zbog vjerovatno još uvijek nerazvijene grafomotorike“, istakla je učiteljica Marić.

IMG_20150427_100812

Kako je kazao ovaj dječak, najviše voli da crta autiće, mamu i sebe, proljeće, te da svoje crteže oboji.

Osim crtanja Kristijan kao i svi dječaci voli i fudbal.

djed mraz

kolaž

IMG_20150427_100917

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.