RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoMagazin

Dan žalosti i u Brčkom

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH donio je odluku kojom se 29. travnja 2015. godine proglašava Danom žalosti u Brčko distriktu BiH, zbog pogibije policijskog službenika i napada na Policijsku stanicu u Zvorniku.

Dan žalosti iz člana 1. ove odluke obilježava se obveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola stijega na svim zgradama Vlade i institucija Brčko Distrikta BiH.

Na temelju odluke 29. travnja u Brčko distriktu BiH ne mogu se održavati javne, kulturne, zabavne i športske priredbe. Ugostiteljski objekti ne mogu puštati glazbu, izuzev onih u kojima su ranije zakazane proslave, pod uvjetom da se održavaju u zatvorenome prostoru ugostiteljskih i objekata i ne mogu se upotrebljavati automobilske i druge sirene u koloni vozila prigodom svadbi ili drugom prigodom. Sve medijske kuće s područja Brčko distrikta uskladit će svoj program s ovom odlukom.

GRADONAČELNIK

Anto Domić

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.