RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

DEVOJKE, OPREZ: Frajeri se lože na svoje drugarice!

Najnovija istraživanja pokazuju da muško-ženska prijateljstva postoje, ali i da frajere češće seksualno privlače njihove prijateljice, nego što je to slučaj sa ženama.

Muško-ženska prijateljstva su tema koja uvek okuplja dve struje ljudi – jednu koja veruje da je tako nešto moguće i drugu koja tvrdi da je reč o pustim željama.

Ipak, istraživanja koja su nedavno rađena pokazala su da prijateljstva između frajera i žena postoje, ali i da su istovremeno muškarci ti koji osećaju privlačnost ka svojim ortakinjama i koji uglavnom žele nešto više, za razliku od žena koje ređe bivaju privučene od strane svojih drugova.

Psiholog Ejpril Blesk sa Univerziteta u Viskonsinu, gde je i rađeno istraživanje, rekla je da seksualna privlačnost zna često da stvori probleme u odnosima, čak i onda kada i muškarac i žena podjednako žele da stvore platonsku i prijateljsku vezu.

Muškarci često seksualnu privlačnost izvlače iz konteksta– rekla je Bleksova.

Istovremeno je istraživanje pokazalo da seksualna privlačnost prestaje s godinama, s obzirom da je mnogo veći broj mladih, u odnosu na starije ljude, priznao da ne bi imali ništa protiv da budu u vezi sa svojim prijateljima.

Izvor:Telegraf.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.