RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

DRAGON AGE INQUISITION: Nastavak čuvene igre imaće 40 različitih završetaka

Igrači će uticati i na okolinu, stvarati trgovačke puteve, zauzimati teritorije ali i povoljno ili nepovoljno uticati na ekosistem. Pet ogromnih regiona za istraživanje omogućiće sate i sate zabave, a njeno pojavljivanje očekuje se na jesen ove godine.

Novi BioWare-ov RPG, Dragon Age: Inquisition, nastavak popularnog Dragon Age serijala, imaće 40 različitih krajeva i pet ogromnih regiona za istraživanje, navodi se u novom izveštaju. Neki od regiona su već poznati iz prethodnih delova kao što su Ferelden, The Free Marches, a tu su i novi Orlais, Nevarra i The Dales. Ovaj deo doneće još neke novitete, i definitivno je jedna od najboljih RPG igara koja će se pojaviti ove godine.

Igrači će takođe posetiti lokaciju poznatu pod nazivom Emerald Graves, gde su Dalish Elfovi posadili po jedno drvo za svakog poginulog vojnika u Exalted Marches-u, navodi BioWare-ov izvršni producent Mark Darah.

Interesantna novost je da će igrači direktno uticati na okolinu, stvarati trgovačke puteve, zauzimati teritorije ali i povoljno ili nepovoljno uticati na ekosistem. U prilog ovome ide i da ukoliko u nekoj oblasti ubijate bandite i zmajeve, to će imati značajan efekat na taj region.

Saputnici su i dalje zadržani. Prvi će biti Iron Bull, jednooki plaćenik i izgnanik iz Qunari vere, a drugi će biti vilenjakinja Sera koja je strelac. Sigurno će biti još nekoliko njih kao i u prethodnim igrama, ali za sada nema informacija o ostalima.

Dragon Age: Inquistion će imati 40 različitih krajeva. Oni neće zavisiti samo od izbora koji ste napravili prilikom kreiranja junaka, već će svaki korak koji napravite tokom priče uticati na sam kraj. Darah je izjavio da će se krajevi značajno razlikovati i neće biti u pitanju samo male varijacije.

Igrica će se pojaviti na jesen ove godine za Xbox One i 360, PlayStation 3, PlayStation 4, i PC.

Pogledajte najnoviji trejler:

Izvor: gamespot.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.