RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Facebook kupio firmu koja pravi virtuelnu realnost

Mark Cukerberg objavio da je kompanija Oculus VR, koja se bavi razvojem virtuelne realnosti postala Facebookova, i to za dve milijarde dolara!

Iako je u Barseloni na MWC 2014 kongresu rekao da je Facebook završio s kupovinom na neko vreme, što je bilo pre manje od mesec dana, Mark Cukerberg je objavio da je kupljena nova firma – Oculus VR!

“Do pre nekoliko godina uglavnom smo radili na razvoju mobilnih aplikacija koje vam pomažu da podelite sadržaje sa ljudima koje volite. Imamo još mnogo toga što želimo da vam predstavimo i uradimo na tržištu mobilnih uređaja, ali u ovom trenutku mislimo da smo u dobroj poziciji s koje ćemo se skoncetrisati i na platforme.

Izvor:smedia.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.