RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Francuska ulaže dvije milijarde eura u promociju biciklizma

Vlada Francuske planira narednih godina uložiti ogromna finansijska sredstva u promociju biciklizma u državi.

Iako je biciklizam već veoma popularan u zemlji, vlasti imaju cilj da uvedu dodatne mjere kako bi što više ljudi koristilo bicikl.

Francuska vlada planira uložiti oko dvije milijarde eura do 2027. godine s ciljem promocije biciklizma.

Ovom investicijom, koja takođe ima za cilj smanjenje upotrebe motornih vozila, cilj je da se dužina biciklističkih staza sa sadašnjih 50 hiljada kilometara poveća na 80 hiljada kilometara.

U Francuskoj se godišnje u prosjeku proda oko tri do četiri miliona bicikala.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.