Magazin

Frizersko-kozmetički salon Dalida: Zdrava i njegovana kosa uvijek je u modi

Zdrava i njegovana kosa oduvijek je bila simbol zdravlja, ženstvenosti i ljepote. Ona je jedan od važnijih komunikacijskih simbola jer upravo kosu među prvima primijetite kada prvi put vidite neku osobu. Iz tog razloga kosa zahtijeva posebnu pažnju i posvećenost. Nije dovoljno kosu samo oprati i osušiti, treba joj posvetiti posebnu njegu.

„Good hair day“ povezan je sa osjećajem veće produktivnosti, manjim uticajem stresa, osjećajem sigurnosti…Ukratko, kada imamo dobru frizuru tada se i bolje osjećamo.

Iz tog razloga važno je odabrati stručnog frizera koji će u svakom trenutku znati šta je upravo vama potrebno.  Iz frizersko –kozmetičkog salona „Dalida“ u Brčko distriktu ističu da većina ljudi u teoriji zna kako njegovati kosu, ali kada je u pitanju praktična primjena tu često dolazi do problema. Kao i u sve ostalo i u kosu treba ulagati, a eksperimentisanje treba svesti na minimum.

Vlasnica salona Dalida Čandić kaže da se susreće sa brojnim pitanjima vezanim za njegu kose, od toga koliko često treba prati kosu, koji šampon birati, kako odlučiti koji je dobar regenerator za kosu, kako njegovati ofarbanu kosu, za koju boju kose se odlučiti. Smatra da je kosa svake osobe posebna i zahtijeva jedinstven tretman. Nema univerzalnog recepta, osim savjeta da je samo njegovana i zdrava kosa lijepa kosa.

Dalida tvrdi da žene daju veliki značaj kosi. U prilog tome idu i rezultati istraživanja koja su pokazala da se 51% žena slaže kako im je dan bolji ako imaju dobar „hair day“, 53% žena osjećat će se sretnije kada im je kosa lijepa, a 46% žena više se smiješi kada im je kosa lijepa i zdrava.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button