RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija BD: Zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga slobode lišeno jedno lice

Policija Brčko distrikta BiH je na osnovu kontinuiranih planskih aktivnosti i operativnih saznanja  na sprečavanju i suzbijanju organizovanog kriminaliteta i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga slobode lišila lice S.M. rođen 1991. godine iz Brčkog.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su na dvije lokacije u Brčkom izvršili pretrese navedenog lica, te motornog vozila i stambenog objekta koje koristi. Tokom pretresa pronađena je određena količina bijele praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain”, pištolj marke CZ 99 kalibra 9 mm sa izbrušenim serijskim brojem, te veća količina pripadajuće municije, kao i 10 hiljada konvertibilnih maraka i 17.200 eura.

Nakon izvršenih pretresa lice S.M. je privedeno u prostorije Policije Brčko distrikta BiH na kriminalističku obradu, gdje je nakon iste lišeno slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232.stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH i krivično djelo „Neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje” iz člana 65. stav (1) Zakona o oružju i municiji Brčko distrikta BiH.

Navedeno lice će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Saobraćajna policija uskoro nabavlja moderni radar

Suvad Alagić

Brčanska Policija obilježila Europski dan borbe protiv trgovine ljudima

Sandra Živković

Brčko: Oduzeto auto od višestrukog povratnika u izvršenju najtežih saobraćajnih prekršaja

Radio Brčko