RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Inspiracija: Ova tinejdžerka ima retku kožnu bolest a na putu je da postane top-model!

Šantel Braun Jang (19) dospela je do finalnog izbora za američkog top modela Tajre Benks, uprkos ozbiljnom oštećenju kože zvanom vitiligo, pod kojim se na koži formiraju bele fleke zbog nedostatka pigmenta.

Šantel je poreklom iz Toronta i kožna bolest, od koje je patio Majkl Džekson, joj je diagnostikovana sa četiri godine.

Kao malu, deca u školi zvala su je “zebra” i “krava” zbog svojih belih fleka po inače crnoj koži.

Uprsko oboljenju, Šantal je već imala iskustva u glumi, jer se pojavljivala u muzičkim spotovima a fotografisao ju je i čuveni Nik Najt, koji je radio i sa Kejt Mos.

– Neki ljudi imaju belu, neki crnu kožu – ja imam kožu obe vrste. Što sam starija to mi je teže da se nosim sa uvredama dece, koja sa godinama postaju sve okrutnija. Ipak, uprsko tome što sam autsajder, želim da pokažem da svako može da prati svoje snove uprkos manama i preprekama – kaže Šantel.

Njena majka Lisa, koja je poreklom sa Jamajke, ovako vidi svoju kćerku i njenu bolest.

– Šantel je slatka, predivna, komunikativna tinejdžerka. Uzbuđena sam kada vidim kako je postala samopouzdana, i ne mogu da prestanem da mislim da ju je Bog blagoslovio-  kaže Lisa.

Izvor:24sata.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.