RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Promovirana knjiga “Čaj od nane”pisca Mehmeda Đedovića

U okviru kulturno-sportske manifestacije „U susret proljeću“ Brčko distrikta BiH, danas u u Gradskoj knjižnici upriličena promocija knjige Mehmeda Đedovića, člana društva pisaca BiH.

Zbirku priča naziva „Čaj od nane“ je predstavio pisac Žarko Milenić, istakavši da je riječ o novoj knjizi izašloj prošle godine .

Pisac Mehmed Đedović je prozaist , piše priče i romane , a najbolje je prema riječima kritičara postigao kao pripovjedač, naveo je Milenić.

Zbirku čine tri zanimljiva djela, gdje prvi dio Milenić izdvaja kao najzanimljiviji, čije priče spadaju u folklornu fantastiku .

Pisac Mehmed Đedović je istakao da je ovo njegova 15 objavljna knjiga. Knjiga prema piščevim riječima obrađuje mala i veća čuda koja se događaju svuda oko nas , dok mi zbog brzog tempa života nemamo vremena da ih vidimo.

Priče su ritmički ispričane a neke od njih su prije objavljivanja knjige bile i nagrađivane.

Knjiga je izišla u izdanju „Bosanska kulturna grupa BMG“ Tuzla u tiraži 800 primjeraka za početak , jer knjiga dobiva sjajne kritike, s tendencijom pojavljivanja drugog izdanja, navodi Đedović.

Knjiga će se moći po vrlo prihvatljivoj cijeni moći uskoro nabaviti u brčanskoj gradskoj knjžnici, ali i preko interneta i Književnog kluba Brčko distrikta koji je i suorganizator promocije.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.