RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Kurt Cobain kao lik u stripu

20 godina od smrti frontmena grupe Nirvana će obeležiti i strip izdanje u kojem će se ponovo ispričati priča o njegovom životu…

U godini u kojoj se obeležava 20 godina od smrti frontmena sastava Nirvana, Kurt Cobaina, mogli ste da pročitate o mnogobrojnim načinima na koje su mu ljudi širom sveta odavali poštu. Posle spomenika, proglašavanja praznika pod nazivom “Dan Kurt Cobaina”, nazivanja ulice po muzičaru i svih drugih događaja, na red je došao još jedan način na koji se Kurtov lik nikada neće zaboraviti – izdavačka kuća Bluewater Productions je odlučila da objavi biografiju pokojnog frontmena Nirvane urađenu u formatu stripa.

Strip, koji je ilustrovao i napisao Jayfri Hashim, bi trebao da se nađe na tržištu 2. aprila i deo je serije izdanja pod nazivom “Tribute” od kojih su ostala posvećena drugim velikanima muzike kao što su John Lennon, Paul McCartney, Jimi Hendrix i Jim Morrison.

Izvor: spin.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.