RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Miley Cyrus postaje predmet izučavanja na fakultetu!

Koledž Skidmore ovog ljeta svojim studentima će ponuditi predmet na kojem će izučavati lik i djelo mlade pjevačice Miley Cyrus. Predmet nazvan “Sociologija Miley Cyrus: Rasa, klasa, spol i medij” imat će za cilj približiti studentima sociološka stajališta od identitetu, zabavi, medijima i slavi kroz lik i djelo kontroverzne pop zvijezde, piše ABC News.

Profesorica sa Skidmore koledža, Carolyn Chernoff, izjavila je kako će fenomenu Miley Cyrus pristupiti drugačije od onoga što nam je predstavljeno putem medija.

Carolyn Chernoff naglasila je da će studenti na ovom predmetu, pored ostalog, istraživati i transformaciju Miley Cyrus od “Hannah Montana” zvijezde do pop ikone koja je zaludila svijet svojim provokativnim nastupima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.