RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

‘Novi’ album Michaela Jacksona ‘XSCAPE’ izlazi u svibnju

Producenti, među kojima je i Timbaland, pripremili su osam ranije neobjavljenih pjesama Kralja popa.

Objavljeni su detalji o izlasku novog albuma Michaela Jacksona, na kojem će se naći osam dosad neobjavljenih pjesama, koje su za objavu pripremili različiti producenti, među kojima je i Timbaland.

Izdanje ‘XSCAPE’ izaći će 13. svibnja za etiketu Epic, a izvršni producent bio je LA Reid, koji je dobio neograničeni pristup svim materijalima koje je Jackson snimio tokom četiri desetljeća.

Timbaland je jedan od producenata koji su “osuvremenili” Jacksonove materijale, a na produkciji su radili i Rodney Jerkins, Stargate, Jerome “Jroc” Harmon, i John McClain. Deluxe izdanje albuma sadržavat će i neke snimke u originalnom obliku.

John Branca i John McClain, koji zajedno upravljaju ostavštinom Michaela Jacksona su izjavili: “Michael je uvijek prednjačio po svemu, u neprestano je tražio nove producernte, nove zvukove, Uvijek je bio relevantan i u toku. Ove pjesme, na mnogo načina uspjele su uhvatiti taj duh. Zahvaljujemo LA Reidu na njegovoj viziji”.

U nevezanoj vijesti, ove je godine francuski sud dodijelio po euro odštete petorici fanova pokojnog pjevača, koji su tvrdili da su bili shrvani zbog njegove smrti.  Sud u Orleansu je presudio kako je petoro fanova opsjednutih pjevačem uspjelo dokazati da su pretrpjeli emocionalnu štetu nakon njegove smrti, no u vijesti se ne navodi tko bi im odštetu trebao isplatiti.

Izvor: NME

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.