RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Produžite rok trajanja svojoj veš mašini. Limuntos umjesto Kalgona.

Mnogi ne žele ili nemaju mogućnost da kupuju skupa sredstva za čišćenje i održavanje veš mašina, kako bi spriječili stvaranje naslaga kamenca itd. Po mišljenju mnogih, Kalgon je malo sredstvo za velike pare, kojim se  naplaćuje  “osjećaj“ brige prema mašini, potreba za neprekidnim „održavanjem“  porodične investicije. Ali, sa ovim jednostavnim i provjerenim načinom produžićete rok trajanja svojoj veš mašini i izbjeći ćete česte kvarove i skupe popravke istih.

Uzmite jednu čašu limunske kiseline (limuntusa) i naspite u bubanj veš mašine.

Ukljućite mašinu na 90 stepeni i pustite da završi ciklus pranja.

Ponavljajte postupak na svaka tri meseca i vaša veš mašina će vam zaista služiti dugo.

Da vaša mašina posluži duže, a veš bude dobro opran, idealno bi bilo da uz svako dodavanje praška stavite i kašičicu sode bikarbone ili koristite naturalni i ekološki čisti domaći gel za pranje veša.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.