RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Sarma u dalmatinskom kupusu

Sastojci: Listovi dalmatinskog kupusa – raštike (veličine dlana, 20-30 kom),500 grama mljevenog mesa, 6 kašika riže, 1 glavica crvenog luka, malo bijelog luka, 1 paradajz, peršunov list, aj začin … začin od sušenog povrća, so, biber, crvena paprika,
vrhnje za kuhanje, maslac

Način pripreme:
Listove raštike očistite (predlažem da izrežete žilu na peteljci) i prelijte ih vrelom vodom da omekšaju.

U meso dodajte rižu, sitno isjeckan crveni i bijeli luk, oguljen paradajz i isjeckan na sitne kockice, peršunov list i začine.

Pravite sarmice i redajte u zemljeni sud ili vatrostalnu zdjelu. Prelijte ih vodom, dodajte maslac-masnoću, stavite u rernu na 250 stepeni Celzijusa da prokuva i onda smanjite da se lagano skuvaju. Gotove sarmice prelijete vrhnjem za kuvanje .

Poštovani posjetioci ove stranice: na frekvencijama Radio Brčkog možete čuti rubriku “Recept dana” svakog utorka i četvrtka od 10,20. Takođe, u tom terminu možete učestvovati u stvaranju rubrike pa telefonom ponuditi vaš recept dana…

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.