Magazin

Selfi sa žrtvom željezničke nesreće pretvorio se u veliki društveni skandal

Selfi sa žrtvom željezničke nesreće koji je napravio jedan Italijan pretvorio se u veliki društveni skandal u koji se umiješala i policija.

Neimenovani muškarac je na željezničkoj stanici na sjeveru Italije sa platforme napravio selfi u kojem je zabilježio i ženu iz Kanade koja je malo prije toga ozlijeđena u naletu voza.

On se namještao kako bi uhvatio najbolji kadar, a, istovremeno, njega je slikao fotograf, koji je sve to propratio ocjenom da su ljudi “u potpunosti izgubili etiku”.

Policija je uhvatila muškarca koji je snimio selfi sa žrtvom nesreće i prisilila ga da izbriše fotografiju.

Muškarac, koji je rodom iz Pjaćence, morao je da odgovora na pitanja policije, ali je utvrđeno da nije počinio nikakav zločin.

Međutim, fotografija na kojoj se vidi kako je uperio svoj mobilni telefon prema dramatičnoj sceni spasavanja mlade žene koja je ostala bez noge pojavila se na brojnim naslovnim stranama medija u Italiji i izazvala nevjericu.

Izvor: http://www.srna.rs/

Foto: Giorgio Lambri/ANSASource:Supplied

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button