BiH

Oko 180 tisuća umirovljenika u FBiH danas dobija penzije veće za 11 maraka

Oko 180 tisuća umirovljenika koji su korisnici Federalnog zavoda MIO dana će dobiti veće mirovine. Riječ je o umirovljenicima koji primaju najnižu zajamčenu mirovinu, a koja je nakon posljednjeg povećanja prije mjesec dana iznosila 337 KM.

Naime, umirovljenici će danas umjesto 337 KM dobiti mirovinu od 348 KM. Kako navode iz Zavoda MIO Federacije BiH, isplata bi trebala biti završena danas.

Prema riječima samostalnog stručnog suradnika u Službi za informiranje Zavoda MIO FBiH Tomislava Kvesića, spomenuto povećanje rezultat je odluke Vlade Federacije BiH.

– Nema apsolutno nikakvih problema i sve je spremno za isplatu mirovina. Kao što je poznato, na jednoj od ranijih sjednica Vlada Federacije BiH donijela je odluku o povećanju najnižih mirovina za 3,1 posto. Sada će te mirovine umjesto 337 konvertibilnih maraka iznositi 348 KM – rekao je Kvesić.

Iako se radi o povećanju od svega 11 KM po umirovljeniku, ovaj potez će Federalni zavod MIO samo u ovoj godini koštati dodatnih 15 milijuna KM. Budući da se ne radi o jedinom povećanju, spomenuti zavod će u ovoj godini ukupno morati izdvojiti 95 milijuna KM više za isplatu mirovina nego što je to bilo lani.

Podsjetimo, svim umirovljenicima, korisnicima Zavoda MIO FBiH, izuzev 450 onih koji primaju maksimalan iznos, sukladno novom zakonu koji predviđa usklađivanje mirovina svakoga 15. travnja, prilikom isplate za travanj mirovine su povećane za 3,5 posto. Također, 108.000 umirovljenika koji su godinama bili u nepovoljnom položaju u travnju su dobili za 5 do 10 posto uvećane mirovine za ožujak.

Izvor: www.vecernji.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button