RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Šokantno otkriće o hamburgerima McDonalds’a

Britanski kuhar Džejmi Oliver je dobio bitku protiv jedne od najvećih mreža brze hrane u svijetu. McDonald’s je primoran da promijeni recepte, jer je kuhar objelodanio kako u stvari spremaju hamburgere koji su poznati u cijelom svijetu.U jednoj od svojih emisija Oliver je pokazao kako se sprema mljeveno meso za hamburgere.Uzimaju se ostaci mesa (masnoće i unutrašnji organi). Onda se ta samljevena smjesa “ispira“ u amonijum hidroksidu i onda se od toga prave hamburgeri.

Kuhar uvjereva: to je veoma štetno za zdravlje.

Nezvanični termin “ružičasta sluz”, se odnosi na meso i mesne proizvode, koji su nepodobni za ljudsku ishranu, prije nego što je dodat amonijum hidroksid.Ovaj hemijski proizvod ubija mikrobe, kao što je salmonela i čini pokvareno meso bezbjednim za potrošnju.Prostije rečeno – pokvareno mljeveno meso se “dezinfikuje” sa amonijum hidroksidom i ponovo se prave pljeskavice od pokvarenog mesa.

https://www.youtube.com/watch?v=twOj0XNCyaY

Izvor:blog.neum

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.