RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Šta se dešava kada deaktivirate, a šta kada obrišete “Facebook” profil

Prije nego što se bacimo na nabrajanje potrebno je definisati razliku između brisanja i deaktiviranja Facebook profila.

Deaktiviranje je napravljeno za ljude koji nisu sigurni oko brisanja. Brisanje profila je malo drastičniji potez – ako izbrišete Facebook profil, vaši podaci će nestati.

Ako deaktivirate profil, više se nećete pojavljivati u rezultatima Facebook pretraga. Vaš profil i vaši lajkovi će nestati sa Facebooka, ali i dalje će biti sačuvani u njihovoj bazi podataka.

Ako izbrišete Facebook profil, vaš profil će jednostavno nestati. Puno brisanje se, doduše, neće desiti odmah već nakon definisanog vremenskog roka – u slučaju da se ipak predomislite.

Facebook će vaše podatke i profil arhivirati 90 dana nakon zahtjeva za brisanjem, a vaš profil ostaće nedostupan. Nakon konačnog brisanja neke informacije o vama će i dalje postojati, ali većina toga će biti obrisano. Ukratko – pretvorićete se u statistiku.

Izvor: tportal.hr

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Evropski parlament usvojio nova pravila o autorskim pravima na svjetskoj mreži

Radio Brčko

Instagram će činiti više od polovine prihoda od reklama za kompaniju Meta

Radio Brčko

Poznat uzrok pada Facebooka, WhatsAppa i Instagrama

Radio Brčko