RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Стална дилема: Да ли гасити бојлер?

Foto: Arhiva

Вјечито питање, да ли је боље држати бојилер стално укључен или га гасити, због уштеде?

Неко ће вам рећи да је пуно рационалније оставити бојлер укључен током цијелог дана и ноћи, јер тада не мора загријавати сву воду, већ само одржава топлину, док други заговарају теорију да је најбоље укључивати онда када је потребно.

Све зависи од броја укућана. Дакле, ако се ради о самцу или брачном пару, рационалније је да бојлер укључују према потреби. С друге стране, ако се ради о породици са великим бројем чланова, вјероватно им је најзгодније да бојлер буде стално укључен јер ће сваког тренутка некоме требати вода.

Важну улогу игра и намена бојлера, ако се користи само за туширање, онда га има смисла повремено укључити, а ако се ради о великом проточном бојлеру који користите и за кухињске потребе, онда ћете га највјероватније врло ретко гасити.

Дакле, економичнијега је укључити по потреби, а наравно, ако већ пазите на уштеду, онда гледајте и да га укључујете када је јефтинија тарифа, односно током ноћи до раних јутарњих сати.

Извор: Независне

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.