Magazin

Starica u 103. godini pobijedila COVID-19 pa proslavila uz pivo u bolnici

Prve prognoze za izlječenje Jennie Stejne koja je oboljela od koronavirusa nisu bile dobre. Naime, ova 103-godišnjakinja je u jednom trenutku prestala da jede i pije, a gotovo nije mogla ni da govori.

Zbog loše dijagnoze njena porodica je pozvana da se oprosti od nje, ali onda su stvari krenule na bolje.

Svom unuku je rekla: “Odlučila sam, nisam bolesna, idemo odavde”, govori njen unuk David Stejna medicinskom osoblju.

Snaga volje ili nevjerovatna želja za životom vratili su ovu staricu na noge.

Nakon nekoliko dana, medicinske sestre u Life Care Center od Wilbraham u Massachusettsu pozvale su porodicu obavijestivši ih da se baka Jennie oporavlja i da je njeno stanje mnogo bolje.

Kako bi obilježila to što se u 103. godini izliječila od koronavirusa, baka Jennie je ovaj trenutak proslavila uz svoje omiljeno pivo, prenose Nezavisne novine.

“Uvijek je govorila, tokom vrelih dana sve što vam treba je jedno hladno pivo”, istakla je njena unuka Shelley Gunn.

Baka Jennie se još nalazi u bolnici. S obzirom na njene godine ljekari su je zadržali kako bi bili sigurni da je njeno stanje stabilno, ali porodica je povodom ovog istakla da ne sumnjaju ni najmanje da će im se baka vratiti veoma brzo.

Izvor: Radio Sarajevo

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
Close