Brčko

Brčko: Od 1. juna obavezno redovno ovjeravanje zdravstvenih knjižica

Obavještavaju se osigurana lica Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH da su počev od 01.06.2020. godine u obavezi da redovno ovjeravaju svoje zdravstvene knjižice kako bi mogli ostvarivati prava iz zdravstvenog osiguranja.

Od 01.06.2020. godine lica koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH su u obavezi da po rasporedu javljanja objavljenom od strane Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH izvrše i ovjeru zdravstvenih knjižica u prostorijama Zavoda za zapošljavanje.

Za sva ostala osigurana lica Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH ovjera zdravstvenih knjižica će se kao i do sada vršiti u prostorijama Fonda.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
Close