RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

ŠTO JE POJELO VELIKU BIJELU PSINU? Znanstvenici tragaju za misterioznim stvorenjem

Veliku bijelu psinu dugu 3 metra pojelo je misteriozno morsko stvorenje, tvrde znanstvenici iz Australije.

Iako je poznata izreka da uvijek postoji veća riba, znanstvenici nisu očekivali da vrhunski predator poput velike bijele psine može imati bilo kakvog neprijatelja.

Istraživači su označili jednog morskog psa kako bi ga mogli pratiti u sklopu studije, ali dva mjeseca kasnije njegovu je gotovo neprepoznatljivu strvinu more izbacilo na obližnju plažu.

Kad su ispitali podatke s uređaja za praćenje, otkrili su da se morski pas u jednom trenutku neočekivano strmoglavio na dubinu od preko 600 metara.

Nedugo zatim, uređaj je zabilježio iznenadni porast temperature, što odgovara uvjetima koji vladaju u probavnom sustavu.

Uređaj je ostao na toj dubini i istoj temperaturi nekoliko dana, ponekad se približivši površini oceana da bi zatim ponovno zaronio. Nakon toga je uređaj pronađen na obali.

Jedina teorija koju su znanstvenici dosad smislili, osim Godzille i Krakena, jest da je morskog psa pojela kolosalna velika bijela psina. Znanstvenici procjenjuju da bi morala biti dugačka preko šest metara i teška više od dvije tone da bi bila sposobna za takvo nešto.

https://www.youtube.com/watch?v=Z_QyGANCUJI

Izvor:jutarnji.hr

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.