RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Sutra popodne avio zaprašivanje komaraca

U saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Republike Hrvatske, a u okviru akcije zajedničke avio dezinsekcije (tretmana komaraca), Republike Hrvatske, Republike Srbije i BiH, u ponedjeljak 09.06.2014. godine u kasnim popodnevnima satima, trebalo bi da bude izvršeno avio tretiranje komaraca na teritoriji Brčko distrikta BiH insekticidom Neopitroid premium, saopšteno je iz Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH.

Tokom zaprašivanja svim građanima, a naročito osobama sa hroničnim respiratornim bolestima i tegobama disanja preporučuje se što manje izlaganje uticaju ovih sredstava, te da tokom vremena zaprašivanja što manje vremena provode na otvorenom.

Također, od direktnog uticaja sredstva koje će se raspršivati avionom potrebno je skloniti ili zaštiti hranu koja se nalazi na otvorenom, pčele i sve ostale domaće životinje.

Svu hranu, voće i povrće koje neće biti moguće zaštiti prilikom zaprašivanja potrebo je dobro oprati prije upotrebe kako bi se izbjegli mogući neželjeni uticaji sredstva kojim će se tretirati komarci.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.