RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiMagazin

Tony i Dubravka Cetinski prikupili pomoć za Posavinu. Sutra stižu u Brčko

Popularni hrvatski pjevač Tony Cetinski javio se danas u Radio Brčko kako bi najavio svoj dolazak sa suprugom u Posavinu da uruče pomoć ugroženima poplavom u Orašju i Brčkom.

Ovaj bračni par humanitaraca već je jednu donaciju pomoći uručio ugroženima u susjednoj Slavoniji. Tony je prekinuo najavljeni koncert u Njemačkoj čim je čuo za katastrofu koja je zadesila BiH, Srbiju i Hrvatsku. Pokrenuli su prikupljanje pomoći i vrlo brzo postigli dobar rezultat.

– Bilo je teško gledati i slušati što se događa u mojoj Slavoniji. Bili smo u Njemačkoj i Tony je odmah otkazao koncert. Bez puno komunikacije odmah smo krenuli u Hrvatsku. Dok smo se vraćali organizirali smo se i prikupili osnovne potrepštine. Pokupili smo stvari i otišli za Županju – ispričala je Dubravka Cetinski za portal Scena.hr.

Tony je zamolio da mu organiziramo nesmetan prolazak od Orašja do Lončara, s obzirom da je na toj dionici magistralne ceste na snazi zabrana prolaska svim vozilima osim vozila Oružanih snaga i Civilne zaštite. Ovim putem pozivamo nadležne u Županiji posavskoj i općini Donji Žabar da ovim humanim ljudima izađu u susret i omoguće nesmetan prolazak do teritorija Brčko distrikta.

tony humanitarna

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.