RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Izetbegović i Osmić obišli naselje Rosulje u Brčkom

Predsjedavajući predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, i državni ministar odbrane Zekerijah Osmić, obišli su podučje Brčko distrikta i posjetili poplavljeno gradsko naselje «Rosulje». Domaćini su im bili gradonačelnik Anto Dommić i njegov zamjenik Esed Kadrić .

Nakon kratkog obilaska područja i razgovora sa mještanima «Rosulja»,prisutnima se trebao obratiti predsjedavajući Izetbegović. Međutim, dogodio se incident prilikom posjete terena na kojem rade velike pumpe koje crpe vodu iz poplavljenih dvorišta. Voda je poprskala prisutne, među kojima je bio i Izetbegović, te se on se nakon obilaska nije obratio novinarima, nego je zbog zdravsttvenog problema s okom, koji ima od ranije, morao otići na liječničku konsultaciju. Umjesto njega obratio se ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić podsjetivši da je zajedno sa predsjedavajućim predsjedništva Bakirom Izedbegovićem ovih dana obilazio većinu poplavljenih područja, pa tako i Posavinu.

«Ljudski je da vam je naročito teško kada dolazite u svoj grad i vidite kakva ga je katastrofa zadesila. Stoga će pripadnici oružanih snaga ostati ovdje sve dok to bude potrebno. Moji sugrađani znam da su u stanju nositi se sa svim teškoćama i ja ih ohrabrujem da sada posebnu pažnju obrate na borbu protiv eventualnih zaraznih bolesti jer to je nakon povlačenja vode, naredna velika opasnost», rekao je ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić.

Gradonačelnik Anto Domić je visoku delegaciju upoznao sa stanjem na terenu. «Ovakve posjete su veoma važne i zbog ljudi koji žive na područjima zahvaćenim poplavama. Prenio sam gostima da smo u stanju dosta dobro nositi se sa katastrofom koja nas je zadesila, kazao je Domić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.