RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Требевићка жичара реализовала 275.894 вожње од почетка године

ЈП Сарајево д.о.о свакодневно, од почетка године, региструје значајан број посјета. Истичу како их радује чињеница да је примјетан и значајан број гостију односно туриста из земаља које нису биле у значајном броју регистроване предходних година.

“Требевићка жичара је незаобилазна дестинација за туристе који желе уживати у вожњи и погледу на град. За десетак минута вожње из града долазе на олимпијску планину Требевић и уживају у планинском зраку”, навели су.

У периоду од јануара до аугуста ове године Требевићка жичара је реализовала 275.894 вожње. То је за око 15.000 вожњи више, у односу на исти период прошле године.

“Бројке показују значајан пораст броја посјетитеља на Требевићкој жичари те ћемо настојати додатно обогатити наше услуге кда би посјетитељи и гости града били још задовољнији”, нагласили су.

Ове године је и Градска Вијећница Сарајево забиљежила је значајан пораст посјета. Од 01.01.2023. до 31.08.2023. око 25.000 посјетитеља посјетило је Вијећницу. Осим што могу обићи најљепшу и најрепрезентативнију грађевину у Сарајеву, истражити то јединствено архитектонско јединство истока и запада, посјетитељи такођер могу уживати у сталним и повременим изложбеним поставкама. Вијећница је отворена за посјете сваки дан од 9 до 17 сати.

“Све више садржаја, културних догађаја (концерата, фестивала), неодољива гастрономска понуда привлачи и све већи број туриста. Кад томе додамо природна богатства и околне планине, богату хисторију нашег града, не чуди чињеница да је Сарајево топ туристичка дестинација”, истакли су из ЈП Сарајево.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!