RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Upoznajte čovjeka s najdužim nosem na svijetu

Znate li da Guiness dodjeljuje priznanje i za najduži nos na svijetu? Upravo ovakvu medalju ponosno pokazuje Mehmet Ozyurek iz turskog grada Artvina, svjetski  rekorder po dužini nosa, javlja Agencija Anadolija.

Ova „laskava“ titula mu je obezbijedila slavu, ali i dobre prihode od snimanja reklamnih spotova za različite kompanije, javlja Agencija Anadolija.

Šezdesetosmogodišnji Ozyurek je sa svojim nosom dugim 8,8 centimetara ušao i u Guinnessovu knjigu rekorda kao čovjek sa najdužim nosom na svijetu, a trenutno u Istanbulu snima reklamu za jednu kompaniju koja proizvodi bijelu tehniku.

„Ja sam već 17 godina čovjek sa najdužim nosom u svijetu. Sa jednom kompanijom iz Istanbula sam potpisao predugovore o snimanju reklame i to bi trebalo biti realizirano ovih dana“, kazao je Ozyurek.

Istakavši da je i ranije imao role u jednoj reklami i dva filma, Ozyurek je dodao da su televizije iz Turske, Italije i Južne Koreje o njemu snimale i objavljivale dokumentarne filmove.

„Dokumentarni film o meni u Južnoj Koreji prikazan je 2005. godine i pobrao je sve simpatije tamošnje javnosti. Potom su me posjetile i druge južnokorejske televizije. U julu ću najvjerovatnije i sam putovati u tu zemlju“, kazao je Ozyurek.

Naglasivši da ga sunarodnjaci u Crnomorskoj regiji veoma vole i poštuju, Ozyurek je kazao da je svjestan da je fizičkim izgledom drugačiji, ali da svojom duhovnom snagom koristi svaku priliku da svoje fizičke razlike ne gleda kao mane, već kao prednosti i da bude promotor dobrih strana života.

„Bog nas je sve stvorio i mi smo svi Njegova lijepa stvorenja. Naše različitosti su naše prednosti“, poručio je Ozyurek.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.