RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Vratio novčanik sa 1.160 KM, nagrađen s dvije marke!

Osamnaestogodišnji Jajčanin Andrej Arnautović pronašao je na mostu u centru grada novčanik u kojem je bilo 1.160 KM i odmah ga vratio vlasniku.

Za svoje poštenje dobio je, ni manje ni više, nego dvije KM, piše Dnevni avaz.

“Kako u tom trenutku nije bilo nikoga u blizini, otvorio sam novčanik i pogledao dokumente da vidim ko je vlasnik. Nedugo zatim ugledao sam čovjeka kako nešto uspaničeno traži, a onda sam ga prepoznao s ličnog dokumenta iz novčanika. Prišao sam mu i dao novčanik, u kojem je bilo 1.160 KM, a on mi je kao nagradu dao dvije marke, na kafu”, priča pošteni pronalazač novčanika.

Iako je nagrada za poštenje preniska, Andrej kaže da bi uvijek isto postupio.

“Ovo nije prvi put da sam našao novčanik, a i ranije sam ih vraćao vlasnicima, samo što je nagrada bila veća“, dodaje Arnautović kroz smijeh.

Izvor:Radiosarajevo

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.