RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Znate li koliko epizoda je imala serija “Mr. Bean”?

Foto: Twitter

Mr. Bean je jedna od najpoznatijih TV serija na planeti, a na društvenim mrežama pokrenula se rasprava oko njenog trajanja uzevši u obzir da je imala ukupno 15 epizoda kroz šest godina emitovanja.

Rowan Atkinson oduševio je publiku širom svijeta svojim čudnim likom i njegovim nasumičnim avanturama. Serija je trajala šest godina od 1990. do 1995. i imala je ukupno samo 15 epizoda. Iako biste u početku mislili da je bilo mnogo više, ostaje samo oko šest i po sati za gledanje. Ipak na društvenim mrežama korisnici su dijelili iznenađenje da je “tako briljantna serija imala samo toliko materijala u tom vremenskom okviru”.

“Razlog zašto mislimo da ima desetine epizoda je taj što je svaka epizoda imala tri različite priče u sebi, tako da je bilo kao da dobijete tri epizode za svaku epizodu”, glasio je jedan od osvrta gledaoca serije.

Istaknuli su kako svaku epizodu može razumjeti bilo ko na zemlji bez znanja engleskog ili čak bilo kojeg jezika te da je i to doprinijelo da djeluje da je trajala duže.

Ipak, i sa samo 15 epizoda Mr. Bean je ostavio brojne kultne komične scene koje svi pamte. Lik gospodina Beana pronošen je kroz godine u obliku animiranih TV serija, filmova, knjiga, pa čak i pojavljivanja na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Izvor: Klix

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.