RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Crna Gora: Desetak učenika unaprijed dogovorilo tuču, intervenisala policija

Desetak učenika Elektro i Građevinske škole potuklo se danas u dvorištu Studentskog doma “Plavi dvor” u centru Podgorice, potvrđeno je iz crnogorske policije.

Tuči je prethodila žučna verbalna rasprava dva učenika koja je prerasla u fizički obračun.

Okupljeni đaci, koji su prvo navijali i podstrekivali na obračun, a među kojima su bile i djevojčice, priključile su se tuči koju je prekinuo policajac koji je bio u obilasku škola.

Na lice mjesta su odmah izašli inspektori koji su saslušali više od 10 đaka i od njih uzeli iskaze. Niko od đaka nije zadobio teže povrede.

Jedan od đaka je ispričao da su učenici unaprijed dogovorili tuču, a razlog su ranija verbalna prepucavanja dijela učenika Elektro i Građevinske škole.

Izvor: www.srna.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Све мање ученика за упис у средње школе

Миљана Ђурђевић

Brčko: Za odvijanje inkluzivne nastave dovoljan broj stručnih saradnika

Sanita Jerković Ibrahimović

U okviru “Projekta građanin” učenici odabrali rad na temu zastarjelog i neadekvatnog nastavnog plana i programa

Radio Brčko