RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Milanović odlikovao dobrovoljne darivatelje krvi: Daju sebe da bi spasili druge

Predsjednik Zoran Milanović uručio je u utorak odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi više od sto puta za muškarce, a sedamdeset pet puta za žene dobrovoljnim darivateljima krvi u 2019. godini.

Predsjednik Republike odlikovanja je uručio na Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja krvi, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Obraćajući se darivateljima i darivateljicama krvi Milanović je istaknuo kako mu je osobita čast i zadovoljstvo, u ime Republike Hrvatske “nagraditi i odlikovati jednu grupu nesebičnih ljudi koji doslovno daju sebe, otkidaju od sebe, da bi netko nepoznat bio izliječen ili da bi mu bio spašen život. To je najplemenitija vrsta davanja i darivanja jer uz nju ne ide pompa, ne ide slava, ne idu vijesti, ne ide ništa što je javno, samo privatno i osjećaj da si učinio dobro djelo”, istaknuo je, zahvalivši darivateljima.

“Moja je čast”, dodao je, “da vas mogu odlikovati u ovom razdoblju u kojem jesam predsjednik Republike i s obzirom da je danas 14. lipnja – Svjetski dan dobrovoljnih darivatelji krvi – ja vam ga čestitam i želim vam još uvijek puno ovakvih dana“, rekao je Milanović uručujući odlikovanja na svečanosti u Uredu predsjednika RH.

Odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske primilo je 77 dobrovoljnih darivatelja krvi od 195 odlikovanih u 2019. godini.

U ime odlikovanih, dobrovoljni davatelj krvi Igor Strbad zahvalio je predsjedniku Milanoviću na dodijeljenim odlikovanjima. Istaknuo je da sve dobrovoljne darivatelje krvi ispunjava i veseli što su svojim humanim činom spasili mnoge živote i vratili mnoge osmjehe na lica.

Na svečanosti u Uredu predsjednika Republike bili su predsjednik Hrvatskog crvenog križa (HCK) prim. Josip Jelić, izvršni predsjednik HCK dr. Robert Markt i ravnateljica Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu prim. dr. Irena Jukić.

Predsjednik Hrvatskog crvenog križa rekao je da “osjeća ispunjenost duše zbog toga što je darivanje krvi akt bez presedana. Akt u kojem vi potpuno nepristrano vršite najviši mogući akt čovjekoljublja. Smisao života svakog darivatelja krvi je čovjekoljublje jer on ne zna kome daje krv“, poručio je prim. Jelić.

Uz predsjednika Milanovića bili su pročelnik Kabineta Predsjednika RH Bartol Šimunić, savjetnica predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić i savjetnica predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Izvor: N1

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Hrvatskoj svaki dan na bolovanju oko 33.000 ljudi, najavljene kontrole

Radio Brčko

Hrvatska : Čak 67 posto iznajmljivača nije prodalo nijedno noćenje

Mirsad Arnautović

БиХ: За помоћ Хрватској већ уплаћено 500.000 КМ

Radio Brčko