RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Могуће увођење ковид пропусница у Црној Гори од 1. десембра

У Црној Гори би од 1. децембра могла да буде уведена обавеза посједовања дигиталне ковид потврде за улазак у јавни превоз, тржне центре и теретане, рекао је директор Института за јавно здравље у Подгорици Игор Галић.

Он је навео да ће се то десити уколико се епидемиолошка ситуација не побољша.

“Ковид потврда биће потребна и за пословне просторе и пословне зграде у којима дјелатност обављају више од три привредна друштва, односно предузетника и објекти површине преко хиљаду метара квадратних у којима се врши трговина на мало непрехрамбене робе”, изјавио је Галић на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, присуство свадбама ће се ограничити, уз дигиталну потврду, на четири метра квадратних по особи.

“Новогодишње прославе неће моћи да се организују, ни у унутрашњостима угоститељских објеката ни на отвореном простору без посједовања националне дигиталне ковид потврде по узору на љетошње фестивале”, навео је Галић.

Он је подсјетио да осам од 10 преминулих од 1. маја у Црној Гори није било вакцинисано, а више од 80 одсто оних који су на болничком лијечењу су невакцинисани.

“Сви преминули млађи од 40 година били су невакцинисани”, рекао је Галић и упозорио да сви који одлажу имунизацију директно учествују у јачању изразито опасног делта соја вируса.

Директор Клиничког центра Црне Горе Љиљана Радуловић подржала је потенцијално најављене ригорозне мјере од 1. децембра за невакцинисане грађане, уколико се епидемиолошка слика до тада не промијени.

“Сви најтеже обољели који се лијече у Клиничком центру и који су на респираторима, нису вакцинисани”, нагласила је она и додала да то није случајно.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Од данас пооштрени услови уа улазак у Црну Гору

Radio Brčko

U Crnoj Gori raste broj milijunaša

Radio Brčko

Црна Гора: Од сутра дозвољене прославе матура и свадбе

Radio Brčko