RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Покренута истрага: Ко је, по чијем налогу и зашто прислушкивао Вучића?

Покренута је опсежна и детаљна истрага о томе ко је, према чијем налогу и са којим циљем, прислушкивао предсједника Србије Александра Вучића, пишу Вечерње новости.

Према информацијама овог листа, истрага, која је строго затворена, траје већ неко вријеме, а истражне радње обавља Сектор унутрашње контроле Министарства унутрашњих послова Србије.

Тренутно су у току саслушања, на првом мјесту припадника Службе за специјалне истражне методе Управе криминалистичке полиције.

У надлежности ове службе, између осталог, је, напомиње лист, спровођење електронског надзора.

Бивши оперативац државне безбједности Божидар Спасић тврди да је на дјелу “покушај тихог државног удара”, с циљем да се наруши систем безбједности око предсједника, да се унесе пометња, уруши његов углед, прије свега у свијету.

Љубан Каран, пуковник контраобавјештајне службе у пензији, рекао је да постоје јасне назнаке из окружења и из ЕУ да се спрема нови хибридни рат против Србије, јер се Вучић и власт у Србији не одричу Косова и Метохије и политике неутралности.

– Иза прислушкивања председника крије се једна или више моћних страних тајних агенција, које се ослањају на одређене структуре наших служби, али и на опозицију, поједине тајкуне и делове мафије. Сви они мотивисани су да Вучић оде са власти, а како би остварили неке своје интересе – каже Каран.

Вучић је прије неколико дана изјавио да је прислушкиван дуго, годину-годину и по, да за то има доказе – сопствене снимљене разговоре – и да мисли да зна ко стоји иза тога.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин потврдио је јуче да је Вучић прислушкиван и да службе раде на истрази.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Вучић замолио Путина за додатне количине вакцина

Radio Brčko

Вучић изјавио да ће Србија донирати још вакцина уколико то власти БиХ затраже

Radio Brčko

Vučić: Nisam razgovarao s Đukanovićem o imovini SPC u Crnoj Gori

Radio Brčko