RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Sedam dana nakon zločina učenici se vraćaju u školu ”Vladislav Ribnikar” – umjesto nastave, razgovori i podrška

Nedjelju dana nakon tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, učenici se vraćaju u klupe. Umjesto uobičajene nastave, djeci će biti pružena podrška i otvoren razgovor. Nastava će početi onda kada učenici i nastavnici procjene da je za to došlo vrijeme.

Oni đaci koji to žele, danas mogu da krenu u školu. Kako su RTS-u potvrdili u Savjetu roditelja OŠ “Vladislav Ribnikar”, roditelji su sinoć o tome obaviješteni mejlom.

Pozvani su i roditelji da ukoliko postoji potreba dođu sa djecom, koja bi ovaj prvi dan u školi i sedmi dan od tragedije trebalo da provedu sa odjeljenskim starješinama na dva školska časa.

Aktivnosti će se prilagođavati potrebama, a djeca, roditelji i nastavnici mogu da razgovaraju sa psiholozima koji su u školi kako bi im pružili podršku.

Juče su u školi održana dva sastanka članova Savjeta roditelja i na kraju je kasno donesena odluka da se usvoji preporuka Ministarstva prosvjete, psihologa i stručnjaka i da bi djeca trebalo da se vrate rutini.

I danas, kao i prethodna dva dana, vrata škole od jutra su otvorena za produženi boravak učenika od prvog do četvrtog razreda.

Policija obezbjeđuje ulaz u školu.

Sutra bi dan u školi “Vladislav Ribnikar” trebalo da počne razrednim časom, a da se završi roditeljskim sastancima i da za djecu traje sat duže nego danas.

Roditelji bi do kraja sedmice trebalo da budu obaviješteni o planovima za narednu nedjelju. Na njima rade predstavnici resornih ministarstava, nastavnici, roditelji i psiholozi.

Izvor: RTS (A.P.)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Gosti emisije “Teens” učenici Prve osnovne škole

Radio Brčko

Zenica: Sve izraženiji deformiteti lokomotornog sistema kod učenika

Radio Brčko

Škole i univerziteti u Španiji nastavljaju s uobičajenom nastavom od naredne sedmice

Radio Brčko